گزارش نشست تأسیس مرکز منطقه ای نفت و گاز در دانشگاه شهیدبهشتی
برچسبها:مرکز لومونوسوف رازی|دکتر نبید شهید بهشتی
انجمن علمی زمینشناسی برگزار کرد:
انجمن علمی زمینشناسی نشست تخصصی با موضوع تأسیس مرکز منطقهای نفت و گاز در دانشگاه شهید بهشتی با حضور دکتر محمدحسین آدابی( عضو هیئت علمی دانشکده علوم زمین) در روز شنبه مورخ 8/12/1394 ساعت 10 تا 12 در سالن همایش های دانشکده علوم زمین برگزار کرد.
دکتر آدابی در این نشست در مورد توافق نامه ی اخیر از پتانسیل های دانشگاه شهید بهشتی جهت دایر کردن گرایش زمین شناسی نفت و شیمی نفت اعلام کردند هم اکنون طرح های مختلفی در زمینه ی نفت در دانشکده های مختلف دانشگاه شهیدبهشتی از جمله علوم زمین، شیمی و علوم زیستی در حال اجرا است. ایشان به امکانات آزمایشگاهی دانشکده شیمی اشاره کردند و بیان داشتند که این تجهزیات می تواند بسیاری از فعالیت هایی که در توافق نامه ی اخیر بدست آمده است را در سطح دانشگاه تامین کند. همچنین ایشان در مورد طرح 2 میلیارد تومانی وزارت نفت جهت تجهیز کردن ابزارهای آزمایشگاهی دانشکده علوم زمین دانشگاه شهیدبهشتی اشاره کردند که باید به تصویب برسد.
این نشست با حضور اساتید گرانقدر؛ دکتر موسوی، دکتر صادقی، دکتر حسینی و دکتر حاجی علی بیگی و دکتر نبید ( رئیس دانشکده شیمی) برگزار شد.
در این نشست انواع تجهیزات مدرن و بروز آزمایشگاههای مرتبط با موضوع نفت در دانشگاه کازان همراه با تصاویر معرفی شد و به بندهای توافق نامه میان دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه کازان اشاره شد.
دکتر آدابی در مورد مرکز منطقهای پژوهشهای نفت و گاز گفتند: "قرار شد که مرکزی با نام لومونوسوف (شخصیتی ادبی در کشور روسیه) در دانشکده علوم زمین ایجاد شود و همچنین همین مرکز در دانشگاه کازان با نام مرکز رازی (دانشمند ایرانی) ایجاد شود. مرکز لومونوسوف تمامی مخارج تحصیلی دانشجویان که بورسیه میشوند را پرداخت خواهد کرد. مرکز رازی تمامی تجهزیات مدرن در حوزه نفت را خواهد داشت."
در این نشست به برخی از اهداف این مرکز از جمله ارزیابی ذخایر هیدروکرین درکشور (طرح بلند مدت 5ساله)، حل مشکل سولفور در بنزین و... اشاره شد. همچنین قرار شد پس از تصویب این مرکز در وزارت علوم به پژوهشکده ارتقا یابد و پس از مدتی رشتهی زمین شناسی نفت در دانشکده دایر شود.
دکتر نبید (رئیس دانشکده شیمی دانشگاه شهید بهشتی) نیز در این نشست حضور یافتند و در مورد پذیرش دانشجو اعلام کردند: "حداقل 5 و حداکثر 10 دانشجوی دکترا بورس خواند شد و در در مقطع کارشناسی ارشد محدودیتی وجود ندارد."
دکتر آدابی در ادامهی سخنرانی خود به فرصت بوجود آمده برای دانشجویان زمینشناسی و شیمی دانشگاه شهیدبهشتی اشاره کرد و فرصت اخیر را برای دانشجویان این دو دانشکده مناسب اعلام کرد. همچنین در مورد طرحهای پژوهشی مختلف که نیازمند ابزارها و کلاسهای آموزشی در دیگر گرایشهای فعال زمینشناسی دانشکده اشاره کرد و اعلام کرد هزینهی همهی این طرحها توسط مرکز لومونوسوف پرداخت خواهد شد.
ایشان در مورد طرحهای مشترک دانشگاه کازان با کشورهای مختلفی که در زمینهی نفت فعال هستند از جمله: فرانسه، امارات، عربستان سعودی اشاره کرد. وی اعلام کرد هم اکنون یک دانشجوی دکترا بورس شده است و تا یک ماه دیگه ما آمادگی داریم که این روند را ادامه دهیم.
وی در ادامه ی سخنان خود گفت:"در حال رایزنی هستیم که خود از طرف دانشگاه بهترین دانشجویان که اخیرا با معدل عالی در مقطع ارشد (گرایشهای زمین شناسی) فارغ التحصیل شدهاند را بورس کند و به عنوان اعضای هیئت علمی دانشکده جذب کنیم."
در پایان این نشست تعدادی از دانشجویان سوالات خود را پیرامون این موضوع پرسیدند.
فصلنامه ی زمین شناسی تتیس دانشکده علوم زمین دانشگاه شهیدبهشتی در نسخه ی بهار 1395 خود گفتوگوی اختصاصی پیرامون این توافق نامه و مرکز منطقهای پژوهش های نفت و گاز در دانشگاه شهیدبهشتی خواهد داشت. از تمامی علاقمندان به دریافت جزئیات بیشتر سوالات خود را با ایمیل انجمن علمی زمین شناسی دانشگاه شهیدبهشتی به آدرس: sbu.geology@gmail.com ارسال نمایند.
در پایان این گزارش تصاویری ( عکس های ارسال شده توسط فرزانه سلیمان آبادی) از این نشست درج شده است، جهت دیدن تصاویر در کیفیت اصلی بر روی آن ها کلیک کنید.
گزارش: امیرحسین قدرتی شاهتوری
مطالب مرتبط:
گزارش بازدید هیات دانشگاه شهید بهشتی از دانشگاه کازان روسیه+ متن توافق نامه
بازدید دکتر آدابی از دانشگاه کازان روسیه+ تصاویر